Δημοσιεύθηκε στην Προτάσεις,mini reviews

Τα χειρότερα βιβλία του 2018!👎

Γεια σας, και καλή χρονιά!❤

Μετά τα καλύτερα βιβλία του 2018, σειρά είχαν, αναπόφευκτα, τα χειρότερά του. Δυστυχώς διαβάσαμε κάμποσα βιβλία που δεν έφτασαν τις προσδοκίες μας, και τους βάλαμε χαμηλή ή μέτρια βαθμολογία. 😒 Πάμε να τα δούμε!

▪️Ιωάννα:

👎Το τερας ερχεται του Πάτρικ Νες 

Βαθμολογία: 3/5🍇

16091944Φαίνεται πως η μοναδική που δε συγκίνησε ιδιαίτερα αυτό το βιβλίο είμαι εγώ! Όχι ότι ήταν τόσο χάλια, απλώς δεν ήταν κάτι το τόσο φοβερό και σίγουρα δεν θεωρώ πως αξίζει το τόσο hype. Ένα μέτριο κατ’εμέ βιβλίο με κάποια σημαντικά μηνύματα, αλλά τίποτα παραπάνω. Η γνώμη μου είναι τόσο μη δημοφιλής που βλέπω την κατακραυγή να έρχεται, αλλά τι να κάνω, θα είμαι ειλικρινής😂 Παραήταν μικρό για να μου δημιουργήσει σοβαρό αντίκτυπο και θα ήθελα 150 σελίδες παραπάνω, το λιγότερο (ήταν μόλις 200 σελ).

👎Η Επανάσταση της Άιβι της Έιμι Ένγκελ

Βαθμολογία: 2.5/5 🍇

αιιΕίναι άσχημο όταν διαβάζεις ένα βιβλίο, σου αρέσει, και μετά πιάνεις το επόμενο και είναι ολίγον τι χάλια. Το «Βιβλίο της Άιβι» το βρήκα χαριτωμένο και το βαθμολόγησα υψηλά, κάτι που δε συνέβη με το σίκουελ, από το οποίο έλειπε η ανάπτυξη τόσο της πλοκής όσο και των χαρακτήρων! Περίμενα συνεχώς να συμβεί ΚΆΤΙ, οτιδήποτε, για να πω ότι τουλάχιστον έληξε ωραία το στόρυ. Αλλά όχι, όλα συνέβησαν στις τελευταίες 5 σελίδες (ναι, στις 5) και τόσο βιαστικά που ήταν χαζό και σχεδόν αστείο. Απογοητεύθηκα πολύ, αφενός γιατί αν αυτό είχε η συγγραφέας στο νου της εξαρχής θα μπορούσε να είχε ενώσει τα δύο βιβλία ώστε να πει την ιστορία, και επειδή με καλύτερη δουλειά από τον εκδότη και διορθώσεις, τα μπορούσαμε να είχαμε λάβει ένα πολύ πιο ικανοποιητικό τέλος. Κρίμα!

👎Η δίκη του Φραντζ Κάφκα

Βαθμολογία: 1.5/5🍇

6617588Λοιπόν, το προσπάθησα πολύ αλλά τελικά δε το ολοκλήρωσα διότι δεν συνέβαινε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα, δεν είχε κανένας ιδέα τι γινόταν (αμφιβάλλω αν ο ίδιος ο Κάφκα ήξερε πού το πήγαινε), και γενικότερα χαίρομαι που δε το ακριβοπλήρωσα αλλά το βρήκα με 3 ευρώ. Ίσως το χειρότερο βιβλίο της χρονιάς, ειλικρινά🤣

 

👎Φρανκενστάιν της Μαίρη Σέλλεϋ

Βαθμολογία: 3/5🍇

φρΔεν μπορώ να παραλείψω το πρώτο βιβλίο που αγόρασα μετά το reading slump που μου προκάλεσαν οι πανελλήνιες, και που ήταν επιεικώς μέτριο. Επιεικέστατα όμως🤣 παρότι 350 σελίδες, η ανάγνωση του μου φάνηκε πως διήρκεσε μία ολόκληρη αιωνιότητα! Η αφήγηση εναλλασσόταν ανάμεσα στον Δόκτωρ Φρανκενστάιν και το τέρας του, και μπορώ να πω ότι η διήγηση του δεύτερου είχε ενδιαφέρον, όμως κρατούσε πολύ λιγότερο και στο μεσοδιάστημα ήθελα να κόψω τις φλέβες μου.😒 ντάξει, ένα 3 στα 5 το πήρε τελικά, αλλά με πολύ κόπο και κυρίως, ΕΠΙΕΊΚΕΙΑ από μέρους μου. Ηθικό δίδαγμα, μην αγοράζετε όλα τα βιβλία από το πρώτο βίντεο στο booktube που παρακολουθείτε ever😢

👎Θερμά σώματα του Άιζακ Μάριον

Βαθμολογία: 1.5/5🍇

15842439Το συγκεκριμένο, δε το τελείωσα καν! Ένα speed reading για να δω το τέλος και πολύ του ήτανε…πωπω, δε μου άρεσε καθόλου! Νόμιζα πως θα ήταν χαζούλικο και fun (το μόνο που μπορώ να δεχτώ από ένα βιβλίο με ζόμπι), και ήταν ακριβώς το αντίθετο! Ένιωσα τελείως παραπλανημένη (και η πλοκή κυλούσε πιο αργά και από το θάνατο, jesus). Έχω γράψει κριτική την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

 

fdb8d3b78bdaa77fe8aec4cd12950572--theme-dividers-instagram-dividers-theme

▪️Στέλλα:

Η αναγνωστική χρονιά που μας πέρασε ευτυχώς δεν μου επεφύλασσε κανένα βιβλίο που να μίσησα ώστε να βαθμολογήσω με 1 ή 2 αστεράκια😜. Τα παρακάτω βιβλία ήταν απλά μέτρια για μένα, οπότε και βαθμολογήθηκαν με 3/5⭐.

 

👎Σίντερ  της Marissa Meyer

b2c-00110090382_1_-938087135_66857-huge

Αχ αυτό το βιβλίο… Προβλέψιμο από την αρχή έως το τέλος, μου πήρε γύρω στον ένα μήνα για να το τελειώσω 😢. Αν πω ότι με κούρασε, δεν θα είναι αρκετό…😣 Αν δεν ήταν η Ιωάννα και η Μαρ, θα είχα σταματήσει εδώ τη σειρα.

 

👎Κουρδιστός Άγγελος  της Cassandra Clare

12085728._uy630_sr1200,630_

Μάλλον θα απογοητεύσω πολλούς με αυτή την επιλογή, αλλά πραγματικά, ήταν ένα από τα πιο μέτρια βιβλία που έχω διαβάσει! Η ιστορία εξελισσόταν με πάααρα πολύ αργό ρυθμό, κι έτσι από ένα σημείο και μετά, για να μπορέσω να το τελειώσω (μιας και το reading slump καραδοκούσε), έπιασα το μεταφρασμένο pdf😂. Παρ’ όλα αυτά, διάβασα ολόκληρη την τριλογία (ήμουν τόσο σίγουρη πως η συνέχεια θα με αποζημίωνε😝). Ε λοιπόν, αν σας έλεγα πως στα επόμενα δύο οι εξελίξεις τρέχουν… θα έλεγα ψέματα😜.

 

👎We Were Liars  της E. Lockhart

9160kvyylil

Όταν οι περισσότεροι booktubers που παρακολουθείς κάνουν σαν τρελοί στην αναφορά και μόνο αυτού του βιβλίου λόγω του «μεγάλου» plot twist που έχει, δεν μπορείς παρά να έχεις υψηλότατες προσδοκίες όταν εντέλει το ξεκινάς! Εκτός από την πρωτότυπη και λυρική γραφή, η υπόθεση ήταν απλά οκ, όπως και το «plot twist»😛. Ακόμα ψάχνω τον λόγο για τον οποίο έγινε όλος αυτός ο χαμός με αυτό το βιβλίο…😕😂

 

👎Η Φάρμα των Ζώων  του George Orwell

animalfarm

Το μόνο μου θέμα με τη Φάρμα των Ζώων ήταν πως σε αρκετά σημεία τράβηξε πολύ, με περιττές περιγραφές😕. Αν και μικρό (100+ σελίδες), νομίζω θα έπρεπε να είναι ακόμα μικρότερο😅. Ο αλληγορικός τρόπος, όμως, με τον οποίο παρουσιάζονται τα γεγονότα που οδήγησαν στην Ρωσική Επανάσταση, είναι αξιοσημείωτος!

 

👎Η Ιστορία της Θεραπαινίδας  της Margaret Atwood

9780099511663

Ζοφερό και απαισιόδοξο το σκηνικό της Θεραπαινίδας, χωρίς όμως να καταφέρει να με αγγίξει😕. Ίσως να έφταιξε το ότι η ιστορία έμεινε ανολοκλήρωτη, ίσως ο αδύναμος χαρακτήρας της πρωταγωνίστριας… για μένα είναι μια ιστορία την οποία θα ξεχάσω σύντομα…
Πιο αναλυτικά για το βιβλίο, εδώ!

 

 

Αυτά λοιπόν είναι τα βιβλία του 2018 που πιθανότατα δε θα θελήσουμε να ξαναδιαβάσουμε σύντομα😂. Θα χαρούμε να μας πείτε ποια είναι η δική σας άποψη για αυτά! Τα λέμε στο επόμενο άρθρο😍

Advertisements

Συντάκτης:

Hellooo! Είμαστε η Στέλλα και η Ιωάννα, σπουδάζουμε Νομική, και δημιουργήσαμε το blog μας για να μοιραστούμε με όλους εσάς τις απόψεις μας πάνω στα βιβλία που διαβάζουμε (ή μάλλον για να έχουμε μία δικαιολογία να λέμε, όταν δε διαβάζουμε τα βιβλία της σχολής😅). Ελπίζουμε να σας αρέσει❤

8 σκέψεις σχετικά με το “Τα χειρότερα βιβλία του 2018!👎

 1. Λατρευω τα άρθρα με τα χειρότερα βιβλία… ο Κάφκα αναμενόμενος (μην με ακούσει κανένας που του αρέσουν οι κλασικοί…), με προβλημάτισες με την «Φάρμα των ζώων», την «Ιστορία της Θεραπαινίδας» είχα πει όχι από την αρχή…πολύ βαρύ το περιεχόμενο για το γούστο μου! Το Σίντερ;;; τι να κάνω να την πάρω την σειρά ή όχι;;;; οι απόψεις διίστανται!!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Είμαι κατάπληκτη που παρέδωσες το χρυσό σου βατόμουρο στην Φάρμα των Ζώων Στέλλα μου! Προσωπικά πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Το ύφος του Όργουελ και οι μεταφορές που περιπλέκονται στα έργα του εμενα με μαγεύουν. Παρ’ όλα αυτα, καταλαβαίνω όλοι έχουμε τα γούστα μας. Σας εύχομαι καλή συνέχεια και πολύ διάβασμα!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Αν και έχω διαβάσει μόνο τη Φάρμα των Ζώων από Όργουελ, μπορώ να πω με σιγουριά πως οι μεταφορές του ήταν μοναδικές! Απλώς το συγκεκριμένο ένιωσα πως με κούρασε σε κάποια σημεία😕.
   Θα χαρούμε να ακούσουμε τη γνώση σου και σε μελλοντικές αναρτήσεις😊

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s